Kalender Firre båtbokning
 
 

Om denna kalender

Här kan du boka Firres båtar. Endast en bokning är tillåten per gång. Klicka på "Logga in" till höger om kalendern, ange lösenordet "****". (info finns på hemsidan). Klicka på det datum du vill boka båten, kontrollera först båtstatusen (på hemsidan), samt att ingen annan bokat aktuell båt. Under "Rubrik", ange vilken båt/sjö samt namn och telefon, tryck sen på "Spara". Nyckel till båten kan du hämta i receptionen i V2. Båten i Byasjön är låst med kodlås (info finns på hemsidan). Medlemskortet (finns i appen Laget.se) skall visas upp vid uthämtning av nyckel. Vid problem/frågor kontakta Firre´s styrelse.

Länka till denna kalender

Direktlänk, för länkning från hemsida m.m.

https://www.kalender.se/kalender/firre-batbokning/43182

Kort-url (för länkning i sociala medier m.m)

kurl.se/k43182

QR-kod

T.ex för uppsättning på anslagstavla, medlemsutskick m.m

QR-kod med länk till detta event

Utvalda dagar i februari 2023

Bild som illustrerar Fettisdagen
Fettisdagen

21:a februari är det fettisdagen. Fettisdagen är en våra mest firade matdagar som firas i Sverige och innebär helt enkelt "fet tisdag". Det är en av de mest uppskattade högtiderna då det äts semlor i nästan alla svenska hem. Under en hel säsong äts det ungefär 50 miljoner semlor i hela landet.

Bild som illustrerar Sverigefinnarnas dag
Sverigefinnarnas dag

Sverigefinnarnas dag firas sedan 2011 den 24 februari, för att hedra folklivsforskaren Carl Axel Gottlunds födelsedag. Året efter inkluderade Svenska Akademien dagen som en officiell märkesdag för sverigefinnarna i den svenska almanackan. Syftet med dagen är att uppmärksamma den finskspråkiga minoritetens existens och att öka intresset för den sverigefinska kulturen bland majoritetsbefolkningen.