Kalender Drivers Against Child Abuse
 
 

Om denna kalender

Länka till denna kalender

Direktlänk, för länkning från hemsida m.m.

https://www.kalender.se/kalender/drivers-against-child-abuse/58960

Kort-url (för länkning i sociala medier m.m)

kurl.se/k58960

QR-kod

T.ex för uppsättning på anslagstavla, medlemsutskick m.m

QR-kod med länk till detta event

Utvalda dagar i december 2023

Bild som illustrerar Krav på vinterdäck
Krav på vinterdäck

När vintersäsongen närmar sig, blir det viktigt för alla bilägare att vara väl informerade om Sveriges regler och krav gällande vinterdäck. Att förstå dessa regler är inte bara en fråga om laglydnad, utan också en kritisk aspekt av vägsäkerheten under de kalla och ofta utmanande vintermånaderna.

Bild som illustrerar Nobeldagen
Nobeldagen

Nobelprisdagen, som infaller den 10 december varje år, är en dag av stor betydelse och firande, särskilt i Sverige. Denna dag markerar årsdagen av Alfred Nobels död, uppfinnaren, industrimannen, och grundaren av Nobelprisen. Det är dagen då Nobelprisen i fysik, kemi, medicin, litteratur och ekonomi delas ut vid en formell ceremoni i Stockholms Konserthus, följt av en storslagen bankett i Stockholms Stadshus.

Bild som illustrerar Luciadagen
Luciadagen

Luciadagen, som firas den 13 december varje år, är en av de mest stämningsfulla och unika traditionerna i Sverige. Denna dag, som har sitt ursprung i både förkristna midvinterfiranden och kristen tradition, hyllar Sankta Lucia, en martyr från Sicilien. Luciadagen är en ljusets fest, särskilt betydelsefull under de mörka vintermånaderna i Norden.

Bild som illustrerar Julafton
Julafton

Julafton, firad den 24 december, är en av de mest älskade och betydelsefulla högtiderna i många delar av världen, särskilt i länder med kristen tradition. Det är en tid av samvaro, glädje och firande som förenar familjer och vänner i en atmosfär av värme och gemenskap.