Glädjen - eller småprat i svartvitt

Glädjen eller smårprat i svartvitt

Efter succéföreställningen Svansångare och Flygande holländare härom året är regissören, dansaren och performanceartisten Charlotte Engelkes äntligen tillbaka på Helsingborgs stadsteater. Den här gången för att gripa sig an filmregissören Ingemar Bergmans tidiga verk.
Och hon gör det på sitt vis, såsom i en spegel och med ett leende, i sökandet efter både smultronställen och sommarlekar.

Med gycklarens upptåg ges en lektion i kärlek och en möjlighet för publiken att stå ansikte mot ansikte med alla dessa rappkäftade kvinnor - och män. Genom sitt passionerade förhållande till Bergmans tidiga filmer, briljanta komedier med sylvassa replikskiften, bygger Engelkes en egen historia i det Bergmanska ljuset mellan svart och vitt. I filmiskt inspirerande scenerier utforksar hon och ensemblen demonregissörens lätta, sarkastiska och lustfyllda dialoger och anpassar dem till dagens teaterscen.

Med hjälp av de Bergmanska kvinnornas karakteristiska gester och smattrande språkmelodier skildras här ett stycke unik svensk filmhistoria.
Glädjen eller småprat i svartvitt är en föreställning i gränslandet mellan performance, dans och teater, en ömsint gestaltning av våra mest innerliga relationer. Dem vi behöver vårda, minnas och skratta åt.

Charlotte Engelkes har fått Svenska Teaterkritikers pris och Expressens musikpris Spelmannen.

Obs! Kort spelperiod

Öppettider biljettkassa och telefon 042-106810
Tisd-Lörd kl 12.00-18.00
Sönd 2 timmar innan föreställning.
I samband med föreställning har vi öppet t.o.m föreställningens start.
Vänl observera att biljettkassan har stängt måndagar.
Storan har ett begränsat antal rullstolplatser på rad 7. För rullstolsbokning vänligen kontakta biljettkassan 042-106810.Boka Biljetter på Ticnet


Information

Datum & Tid
2017-03-02 kl 19:00 - 20:00
Plats
Helsingborgs Stadsteater, Storan
Kalender
Det händer i Helsingborg

Åtgärder

Spara till kalender

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e1449940
QR-kod, för utskrift


Boka BiljetterPlats

Helsingborgs Stadsteater, Storan
Karl Johans gata 1 252 67 HELSINGBORG

Dela