Farmor och vår herre

"Jag förstår inte att jag ska reta mig så förskräckligt...på barnen, på barnbarnen, på Emma, på hunden, katten, döden, släkten...men mest av allt på dig, Gud! För du ger mig inte vad jag ber om."

I Ulf Starks dramatisering av Hjalmar Bergmans klassiska och folkkära roman från 1921 möter vi en äldre kvinna, den rika och dominanta Farmor, som på livets höst och i förtroliga samtal med Gud tänker tillbaka på sitt händelserika liv. I pjäsens nutid är hon ännu envåldshärskare på familjens stora släktgård, där hon domderar över både folk och fä. Men i fonden tornar det förflutnas långa skuggor upp sig. Farmor har för avsikt att sälja gården och samlar därför sina barn för att meddela dem nyheten på sin 75-årsdag. Håller Farmor på att mista förståndet?
Det rika persongalleriet genomsyrar uppsättningen, som varvar humor och snärtiga repliker med bittra uppgörelser, genomskådade livslögner, maktbegär och melankoli. Vart tog livet vägen? Och vad gör vi med varandra under dess obevekliga framfart?
I rollen som den motsägelsefulla och mångfacetterade Farmor ser vi Eva Rydberg, som härmed fortsätter samarbetet med regissören Christian Tomner efter deras framgångar med Carin Mannheimers I sista minuten härom året.

I rollerna: Bo G. Andersson, Gustav Berg, Cecilia Borssén, Tobias Borvin, Nils Dernevik, Jörgen Düberg, Johan H:son Kjellgren, Lotta Ramel, Eva Rydberg

Av: Hjalmar Bergman

Regi och bearbetning: Christian Tomner
Scenografi och kostym: Yvonne Ericsson
Ljus: Emanuel Arvanitis
Dramatisering: Ulf Stark
Förlag: Columbine Teaterförlag

Öppettider biljettkassa och telefon 042-106810
Tisd-Lörd kl 12.00-18.00
Sönd 2 timmar innan föreställning.
I samband med föreställning har vi öppet t.o.m föreställningens start.
Vänl observera att biljettkassan har stängt måndagar.
Storan har ett begränsat antal rullstolplatser på rad 7. För rullstolsbokning vänligen kontakta biljettkassan 042-106810.Boka Biljetter på Ticnet


Information

Datum & Tid
2017-01-07 kl 18:00 - 19:00
Plats
Helsingborgs Stadsteater, Storan
Kalender
Det händer i Helsingborg

Åtgärder

Spara till kalender

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e1449921
QR-kod, för utskrift


Boka BiljetterPlats

Helsingborgs Stadsteater, Storan
Karl Johans gata 1 252 67 HELSINGBORG

Dela