Tisdagen den 8:e december 2020
 
 

Tisdagen den 8:e december 2020Denna dag är det Virginia som har namnsdag, det är vecka 50 och det är dag 343 på året.Den 8 december har Virginia namnsdag. Friidrottsstjärnan Emma Green och fotbollsspelaren Christian Wilhelmsson firar sina födelsedagar tillsammans med den amerikanska sångerskan Nicki Minaj. Det var dessutom datumet då det amerikanska rockbandet Metallica framförde en konsert på Antarktis, vilket gjorde dem till det första bandet någonsin att spela på världens alla sju kontinenter.

Den åttonde december 1941 förklarade USA krig mot Japan i andra världskriget efter det att Japan hade flygbombat amerikanska Pearl Harbor. Tysklands Adolf Hitler svarade då i sin tur med att förklara krig mot USA.

Fira goda browniedagen den 8 december

Om du vill fira lite extra den 8 december så är det USA då ska vända blicken till. Detta land har nämligen utsett denna dag till den nationella browniedagen, vilket är helt perfekt för dig som älskar choklad. Varför inte delta i firandet genom att baka brownies dagen till ära och fika med dina nära och kära. Du kan baka brownies med vanlig choklad eller med vit choklad och då få så kallade blondies att smaska på. Brownies är en mjuk, kladdig kaka som är en riktigt stor favorit i USA och därför har den fått sin helt egen dag den åttonde december varje år.
8:e december

Dag på året: 343
Vecka: 50
Månad: december
År: 2020
Namnsdag: Virginia

Dagens bästa ränta: 3.5%, via lånapå.se.


Kalender.se Startsida