Måndagen den 7:e december 2020
 
 

Måndagen den 7:e december 20207:e december är en FN-dag

Internationella dagen för civil luftfartDenna dag är det Angela, Angelika som har namnsdag, det är vecka 50 och det är dag 342 på året.Den 7 december är det dags för Angela och Angelika att fira sin namnsdag. Det var på detta datum år 1787 som Delaware blev den första staten att tas upp i den amerikanska unionen som skulle komma att bli USA.

Den 7 december år 1941 utsattes den amerikanska flottbasen Pearl Harbor för ett anfall av japanska stridsflyg, något som bland annat har filmatiserats i filmen Pearl Harbor. Därefter gav sig USA in i andra världskriget. I USA hålls därför denna dag en nationell minnesdag för Pearl Harbor och alla som deltog i och drabbades av denna strid. Dagen kallas för National Pearl Harbor Day of Remembrance.

Internationella dagen för civil luftfart den 7 december

I Sverige är den sjunde december den Internationella dagen för civil luftfart. Det är en temadag som Förenta nationerna, alltså FN, har instiftat för att ge uppmärksamhet år den civila luftfarten. Denna dag uppmärksammas hur flygindustrin påverkar den moderna livsstilen med transport världen över. Flygindustrin hjälper såväl människor som företag då den transporterar allt från turister till mat inom och mellan länder. Dagen har uppmärksammats ända sedan mitten av 90-talet. Du kan själv delta i firandet av denna dag genom att ge uppmärksamhet åt den.
7:e december

Dag på året: 342
Vecka: 50
Månad: december
År: 2020
Namnsdag: Angela, Angelika

Dagens bästa ränta: 3.5%, via lånapå.se.


Kalender.se Startsida