Ylva

Carolines linssoppa med kokos
4 portioner

sesamolja
½ purjolök
1 röd lök
1 röd chili
2 morötter
3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
2 dl röda linser
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk malen fänkål
1 tsk malen koriander
2 msk pressad lime
lite färsk thaibasilika (eller dragon som smakar ungefär likadant)
salt

Strimla purjolöken och löken. Finhacka vitlöken och chilin. Riv morötterna grovt. Hetta upp sesamolja i en kastrull. Ha i fänkål, koriander och löksorterna och låt dem bli mjuka. I med chili och morötter och låt fräsa några minuter utan att det tar färg. I med linser, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar och låt koka cirka tio minuter. Pressa i lime och smaka av med salt och thaibasilika eller dragon.


Bergets ananaspaj

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg vispas med
1 dl socker och
1 tsk vanlijsocker
500 g avrunnen ananaskross och
1 dl créme fraiche blandas i.

Tryck ut pajdegen i en smord pasform med
hög kant. Häll smten i formen.

Grädda i 170 grander i 40 minuter.

Servera med glass och/eller vispad grädde!






Information

Datum & Tid
2008-11-05 (Hela dagen)
Kalender
tjejmiddagar

Åtgärder

Spara till kalender

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e251137
QR-kod, för utskrift

Påminnelse

Mailpåminnelse
Epost-adress:






Dela