Ylva


Limekyckling
4 port.

4 kycklingfiléer
1 lime
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
2 dl créme fraiche
1/2 hönsbuljong
1 tsk soja
1 msk honung
persilja

Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den sedan med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i smör. Salta och peppra under tiden. Lägg över kycklingen i en tjockbottnad kastrull eller panna. häll över saften från limen. Vispa ihop vatten, créme fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med pasta eller ris, grönsaker och bröd.

Efterrätt: Gino

Blandad färsk frukt i bitar
Vit choklad

Riv chokladen och strö över frukten. Gratinera i ugn (ca. 200-250 grader) tills chokladen får färg. Servera med vaniljglass.






Information

Datum & Tid
2008-05-05 (Hela dagen)
Kalender
tjejmiddagar

Åtgärder

Spara till kalender

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e169974
QR-kod, för utskrift

Påminnelse

Mailpåminnelse
Epost-adress:






Dela