Strängnäs

Hej!
Rifat och jag har pratat ett tag om att göra ett besök i Strängnäs. Anledningen är väl mest för att det är en mysig stad och för att det ligger mellan Sthlm och Eskilstuna (iofs ganska mycket närmare E-tuna). Är det nån annan som vill hänka? Är ni intresserade av sovplats hos mig från fredan så kan vi väl äta lite mat, dricka lite vin/öl och försöka hålla oss vakna på fredagkvällen. Titti och jag kan annars tänka oss att hyra Kenny Begins (Kenny Starfighter-filmen). Vad säger ni?
Kramkram!
/Erika

Det låter jättemysigt men det är så snart inpå så almanackan är full. Pontus har examensceremoni den lördagen kl 13 så jag hinner inte komma till Eskilstuna heller. Hoppas ni får trevligt. /Jennie

Jag tror tyvärr inte att jag kan. //maria

Update: hittills jag, Erika, Titti? (då kanske Jesper också?) Chat och Ylva har mailat att de inte kunde, samt Jennie och Maria så då är det vi kvar? Jag ses nog på lördag morron i Strängnäs! Vad ska vi göra tycker ni?? :)
/Riff

Jag kommer! Jesper är tveksam. Erika:jag ska kolla tåg och sånt för fredagen. Hör av mig till dig om det. När det gäller Strängnäs röstar jag för fika och roliga second hand affärer! Om det finns några sådana förstås. Har aldrig varit där! Har ni några andra förslag?
/Titti

Fika låter jättebra, och ett par sec/vintageaffärer låter mysigt.
Om hyfsat väder går jag gärna en långpromenad och bland dessa gator som nämns här:
http://www.strangnas.se/Vill-du-veta-mer-om/Turism--upplevelser/Sevardheter/Strangnas/

Vet du nåt kul Erika?

När ska vi va i stan och ska vi ses vid stationen?

/RJo, jag har kollat med en tjej som kommer från Strängnäs vad det finns för sec.handbutiker och hon nämnde tre stycken. Och sen ett konditori som hon tyckte va lite roligare än de traditionella. Vi får se var vi hamnar...

Förresten så är det tydligen marknad i Strängnäs nu i helgen så det kan nog va hejdundrans med folk och lite annat att se än bara det vanliga.

Vad gäller tåg tycker jag att du, Rifat, ska ta tåget kl. 10:16 från Sthlm. Byte i Södertälje till buss (pga reparationer/utbyggnad eller nåt av järnvägsnätet). Du är framme i Strängnäs 11:35. Titti och jag kommer antingen 10:18 eller 12:18. Får rådgöra om det.
Kram!
/E


Hej!

Det låter ju bra, jag tar tåget då!!

Jag hörde från en kille som bor utanför Strängnäs här på jobbet att butiker stänger 14???
Då får vi ta butikerna först sen en sen lunch kanske??

Han tipsade om:
- Grassagården
- Hospitalsvägen (med lite boutiker)
- Nåt fik vid stortorget som tydligen ej går att missa
- Att promenera kring stranden
- Ta en guidad stadsvanding(lite överkurs kanske fast väldigt givande tror ja:)) )

/R


Pga av marknaden tror jag säkert att butikerna har öppet lite längre på lördag.
Jag kan tänka mig en stadsvandring, men frågan är om de kör sånt på hösten. När jag läste på deras hemsida tolkade jag det som att det är en sommaraktivitet, tyvärr.
Grassagården måste vi absolut kolla in. Jag skriver ut en karta också.
/E


Information

Datum & Tid
2009-10-10 (Hela dagen)
Kalender
fika

Åtgärder

Spara till kalender

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e396488
QR-kod, för utskrift

Dela