St Petersburg Baletten

Ett brilliant sällskap har sammanslutit sig inom allt som kallas för den ”ryska skolans klassiska balett” – det är strikt klassisk elegans, en frisk fläkt från det tjugoförsta århundradet, en perfekt dansföreställning i kombination med ett oslagbart scenlandskap och praktfulla kostymer.
S:t Petersburg Festival Ballet består av etablerade balettkonstnärer från S:t Petersburg och andra välkända teatrar, helt enligt de följeslagna traditionerna i S:t Petersburg balett. Huvudrollerna gestaltas av balettdansörer som vunnit flertalet internationella tävlingar.

Margarita Zhuchina, Margarita Rudina, Sergey Umanets & Aleksey Nasadowich

Samtliga vinnare av flera internationella ballettävlingar. Alla har gästspelat i länder som bl a Japan, Tyskland, Schweiz, Österrike, Spanien, Finland, Ungern, USA, Mexiko och Island.

Under de två senaste åren har S:t Petersburg Festival Ballet turnerat runt i flertalet europeiska länder med stor framgång.

I höst kan vi se den klassiska Nötknäpparen i Malmö 27 november, Göteborg 28 november, Halmstad 29 november och Uppsala den 3 december.




Nötknäpparen

Nötknäpparen är en av det här århundradets mest populära baletter. Tjajkovskijs musik ger oss en julsaga. Flertalet balletsällskap runt om i världen framför den populära baletten varje år kring jul. Både barn och vuxna ser fram emot denna magiska föreställning.

På julafton får Maria en vacker nötknäppare som gåva. Helt plötsligt får nötknäpparen liv där den ligger under julgranen och rummet blir invaderat av en armé uniformerade möss. Nötknäpparen förvandlas till en prins som tar med sig Maria till ett förtrollande sagoland.

Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticketmaster.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen

Information

Datum & Tid
2016-11-29 kl 19:30 - 20:30
Plats
Halmstads Teater
Kalender
Det händer i Halmstad

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e1436959
QR-kod, för utskrift
QR-kod länk för St Petersburg Baletten

Boka Biljetter



Plats

Halmstads Teater
Kungsgatan/Fredsgatan 302 46 HALMSTAD