Nina - a dangerous story about me and Nina Simone

Det här är en föreställning om Nina Simone. Och om Josette Bushell-Mingo.

Genom att spegla sitt liv och artisteri i Ninas levnadsöde och musik skapar Josette en dubbelexponering som vibrerar genom årtiondena. Tillsammans med Josette på scenen är tre musiker. Genom text, musik och sång tar vi del av två kvinnors hopp, drömmar, sorg och framgång.

Idag är Nina Simones musik klassisk och Nina är en ikon och en rik tröst för många. Men under hennes livstid gick hennes karriär brant nedåt när hon tog politisk ställning för medborgarrättsrörelsen och Black Power i 60-talets USA. Hur fattade artisten Nina sina beslut, vad kostade de, hur vågade hon? Vad har förändrats sedan dess? Vi rör oss från 1964 – då hoppet var starkt och amerikanska medborgarrättsrörelsen stod på sin topp – till en nutid där svartas utanförskap är en skrämmande realitet även i Sverige. Vad ärvde Josette av Nina, och hur kan hon använda det idag?

Josette Bushell–Mingo är regissör, sångerska och skådespelare. Hon har bland annat arbetat för The Royal Shakespeare Company och år 2012 tilldelades hon Stockholm stads kulturpris där hon fick hederspriset i kategorin scenkonstnär.

Föreställningen ges på engelska och är ett samarbete mellan Riksteatern och Unity Theatre i Storbritannien.

Föreställningen varar ca 2 tim, inkl paus.

Rullstolsplatser bokas via Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.


Boka Biljetter på Ticnet


Information

Datum & Tid
2016-12-02 kl 19:00 - 20:00
Plats
Katedralskolan
Kalender
Det händer i Växjö

Åtgärder

Spara till kalender

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e1450141
QR-kod, för utskrift


Boka BiljetterPlats

Katedralskolan
Katedralskolan Växjö 35239 VÄXJÖ

Dela