Dr. Kacem Zoughari @ Sthlm

Dr. Kacem Zoughari kommer till Stockholm för ett fullmatat läger med temat Gyokko Ryû Kosshijutsu och Tôjutsu (svärd) - missa inte detta fantastiska tillfälle att träna med en av Bujinkans främsta utövare.

Kacem har väldigt hög kompetens och kunskap om klassisk japansk stridskonst (koryu/kobudo) och de nio skolorna i Bujinkan i synnerhet. Bland annat har han doktorerat inom ämnet, och är en av få som inte bara kan flytande japanska utan även kan läsa det gamla kinesiska skrivsättet (Kanbun) som många av de äldre och mer hemliga denshotexterna är skrivna på.

Han har både läst och har tillgång till kopior av många av dessa texter skrivna av bland annat Takamatsu Toshitsugu, som förmedlade kunskaperna i de nio skolorna till Hatsumi Masaaki, Bujinkans nuvarande Sôke (familjeöverhuvud). Ofta brukar han ha med sig relevanta densho som han läser ur i samband med olika läger, varför det inte bara är praktiskt väldigt bra träning utan också genuint och inspirerande.

Kacems motto är att aldrig skapa något själv, utan endast lära ut det han konkret blivit lärd och visad under drygt 20 år av sin mästare Ishizuka Tetsuji (Hatsumi senseis äldste kvarvarande elev) och Sôke själv. Hans djupgående träning i kombination med en unik insikt i Bujinkans olika ryûha (skolor) gör hans tekniker väldigt effektiva samtidigt som de är historiskt både relevanta och korrekta.

Lägret kommer ha temat Gyokko Ryû Kosshijutsu och Tôjutsu (svärd) och fokusera på ett antal grundläggande tekniker och applikationer inom detta område.

Alla med intresse av ninjutsu och klassisk japansk stridskonst/kampsport kommer få ut något av lägret, då Kacem har sagt att det ska vara öppet för alla som vill komma - oavsett stil. Detta är alltså ett perfekt tillfälle att inte bara få nya influenser utan också se med egna ögon vad en riktigt bra utövare av Bujinkan Budô Taijutsu kan. Och han tar gärna emot frågor - både teoretiska och praktiska.
>>>Kontakt info:
kontaktuppgifter till Keiryu.

Keiryu Dojo
c/o Säfström
Drottningholmsvägen 11
112 42 Stockholm

Keiryu drivs av
Pelle Säfström - 070 99 22 636
Peter Berglund - 070 972 21 48
Information

Datum & Tid
2010-02-07 (Hela dagen)
Kalender
bjk

Åtgärder

Spara till kalender

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e426846
QR-kod, för utskrift

Dela