5 Dagars utbildning Mindfulnesscoach

DIPLOMERAD MINDFULNESSCOACH
QI-ANDNINGS QI GONG INSTRUKTÖR

LÄR DIG SJÄLV OCH ANDRA MÄNNISKOR
ATT LEVA HÄR & NU! I MINDFULNESS
MEDVETEN NÄRVARO I NUET!

VILL DU HITTA & LEVA!
DIN NATURLIGA BALANS,
Ett liv i Inre Frid & Harmoni!

UTIFRÅN QI-ANDNING, TAOISMEN,YIN & YANG !
DE 5 ELEMENTEN, I CHING

5 Dagars Intensivutbildning v. 47 den 16-20 november
med både delkus 1 och delkurs 2 i Kalmar.
-------------------------------------------------
Kjell Haglunds kvalificerade utbildning till Mindfulness Coach och Qi-andnings Qi Gong Instruktör/Coach är processinriktad. Tonvikten på utbildningen ligger på ett upplevelsebaserat lärande. Vi varvar föreläsningar med praktiska övningar, diskussion och reflektion, eget och gemensamt arbete i grupper, egen Mindfulness Coaching mellan träffarna samt specifik Mindfulness träning för att spegla den verklighet du kommer att möta som Diplomerad Mindfulness Coach. Under utbildningen gör du också vissa hemuppgifter i din egen takt.

Utbildningens upplägg
Utbildningen innefattar två träffar på internat fredag - söndag på en kursgård i Uppsala och en i Västerås Internaten har ett intensivt upplägg designat för att ge information, erfarenhet och praktiska övningar i en trygg och stödjande anda och med professionell föreläsare och coach. Kost och logi på internaten ingår i utbildningskostnaden.

Vem vänder sig utbildningen till?
Utbildningen till Mindfulness Coach och Qi-andnings Qi gong instruktör/Coach är en utbildning som kan användas inom många områden och vänder sig till människor som vill arbeta terapeutiskt och pedagogiskt både med sig själv och andra. Utbildningen kan leda till att man professionellt börjar ta emot klienter på hel eller deltid eller att man vänder sig till olika grupper, man kan även använda utbildningen som komplement till det arbete man redan har.
-----------------------------------------------------------------
Utbildningen vänder sig även till alla som vill vidare i livet och utvecklas till den dom är, alla är välkomna nybörjare som gamla samt till dig som vill lära dig hantera och bemöta stress av olika slag, som känner oro eller trötthet, har sömn svårigheter, är utmattad eller utbränd, har huvudvärk eller andra fysiska symptom, vill lära dig meditera, lära dig att andas rätt, bli mera medveten samt finna mer glädje och balans i livet eller helt enkelt vill höja din livskvalitet.

Utbildningen innehåll:
Tekniker för fysisk och mental avspänning
Tekniker för att arbeta med andningen.
Tekniker för öka den medvetna närvaron i vardagen
Tekniker för att öka den medvetna närvaron av sina känslor
Tekniker för att lära sig acceptans samt medvetenhet
Tekniker för snabbmeditationer
Utbilda sig inom Zen meditation
Praktiska metoder som ökar förmågan att hantera stress.
Kroppsmedvetenhet samt andningsmedvetenhet
Guidade, gående samt tysta Meditationer
Att upptäcka och utveckla sin inre kapacitet
Att skapa mer balans, insikt och lugn i sitt liv
Att aktivt förbättra sin hälsa
Teori samt samtal i olika gruppsammansättningar.
Stärkande och avslappnande kroppsövningar
Power Qi Gong
Afro Power dance (Afrikansk inspirerad dans)
Pow Wow Power dance (Indianinspirerad dans)
7 Lotusblommorna (Lätt Yoga)
Klangmeditationer
Guidade meditationer
Frigörande dans
--------------------
I en avspänd, lekfull och tillåtande atmosfär använder vi oss av olika verktyg som hjälper oss att se en ny bild av oss själva växa fram. Genom att t.ex. lära oss att andas rätt så kommer man hela tiden tillbaka till sig själv och nuet. Att leva i nuet ger kraft, frihet, glädje och kreativitet. Det enda som begärs av dig är en villighet att möta dig själv och uppleva nuet fullt ut.
----------------------------------------------
Du har mycket att vinna på att utveckla din naturliga balans och harmoni. Du blir inte lika lätt att styra och utnyttja. Det blir svårt att övertala dig att ständigt jobba över, eftersom du inte har behov av att fylla ett existentiellt tomrum med arbete. Du är inte beroende av att driva upp tempot och riskerar inte att bränna ut dig. Eller så kanske du känner att efter eller under en utbrändhet eller en livsleda att du behöver hjälp med att fylla ditt existentiella tomrum. Med en naturlig balans och harmoni samt naturlig andning kan du ge dig själv en inre vilopunkt, en inre trygghet och harmoni som innebär att du får kontakt med dig själv.
---------------------------------------------------------------
Den naturliga balansen och andningen är förbindelsen mellan kroppen, själen och din inre visdom. Det beror på att den är nära kopplad till ditt här och nu som står i närmare kontakt med själen och ditt andliga jag än vad tankar och intellekt gör. Med hjälp av olika andnings och rörelsetekniker kan du sluta fred med dina känslor, stilla dina tankar och få chansen att lyssna till din själ. Med små steg lär du dig undan för undan att lita på och följa din inre röst, ditt sanna jag. På det viset så kommer du att börja öppna stängda dörrar och kan möta livet som det egentligen är fantastiskt!
-----------------------------------------------------------------
Detta kommer även att innebära att du får nya insikter som gör det möjligt att tänka annorlunda och att handla i konsekvens med dina nya insikter. Det vill säga att lämna det gamla som tjänat ut och ge plats för nya intryck och nya handlingar. Det är med andra ord inte frågan om tillfällig "ommöblering" där gamla vanor förvisas ner i källaren ett tag, utan en verklig förändring och utveckling, verklig förändring kan ibland föregås av flera "ommöbleringar" innan du är mogen att överge alla de gamla mönstren som styr ditt liv.
----------------------------------------------------------------
Det är aldrig för sent att välja ett sätt att leva i naturlig balans och harmoni. Vi har alltid makt att själva förändra vårt tankesätt och vårt livsmönster. För en god hälsa och ett långt liv, skall du lära dig att leva efter Taoismen, Yin & Yang, De fem elementen, I Ching samt Qi-Andning.
-------------------------------------------------------------
Under helgkursen kommer att använda oss av Teknikerna och Metoderna Qi Andning där du får möjlighet att utbilda dig till instruktör samt Guidade Gående samt Tysta meditationer, det kommer även att ingå olika meditationer med Tibetanska klangskålar och gongar, samt olika former av dans där vi dansar igenom Yin & Yang samt de fem elementen allt detta för att du ska kunna hitta och leva din naturliga balans samt så att du kan hitta din Qi = Inre Balans.Levnadsförslag utifrån Taoismen och Yin & Yang, de 5 elementen samt I Ching, Du kommer att få stifta bekantskap med din inre kraft genom Afro Power Dance (Afrikansk inspirerad dans) och Pow Wow Power dance (Indianinspirerad dans). Kursen innehåller även föreläsning samt samtal angående Taoismen, Yin & Yang, De fem elementen, I Ching samt Qi.

Kursen vänder sig till alla som vill vidare i livet och utvecklas till den dom är, alla är välkomna nybörjare som gamla samt till dig som vill lära dig hantera och bemöta stress av olika slag, som känner oro eller trötthet, har sömn svårigheter, är utmattad eller utbränd, har huvudvärk eller andra fysiska symptom, vill lära dig meditera, lära dig att andas rätt, bli mera medveten samt finna mer glädje och balans i livet eller helt enkelt vill höja din livskvalitet.
-------------------------------------------------------------------
Du får med dig ett 2 stycken 10 veckors program hem som innehåller:
Program 1

* Dagliga hemuppgifter under 10 veckor
* Faktahäfte om Mindfulness och de tio veckornas träning.
* 2 st. CD - skivor med enkla meditationsövningar.
* Utvecklingsdagbok som hjälper dig att följa din dagliga träning.
* Instruktioner för olika meditationstekniker.
* Instruktioner för ett stort antal andningsövningar.
* Övningar för att öka den medvetna närvaron i vardagen
* Övningar för att öka den medvetna närvaron av dina känslor
* Övningar för att lära dig acceptans samt medvetenhet.
* Övningar för att lära dig mental styrka och avspänning.
* Övningar i kroppsmedvetenhet samt andningsmedvetenhet.
-----------------------------
Program2

Du får även med dig hem ett 10 veckors program med dagliga övningar
* Dagliga hemuppgifter under 10 veckor
* Faktahäfte om Qi Andning och de tio veckornas träning.
* Fakta häfte Om Taoismen, Yin &Yang, 5 Elementen, Bagua samt QI.
* Instruktionshäfte med bilder på övningarna.
* 2 Dvd skivor med övningarna
* 1 st. CD - skiva med musik.
* 1 st meditationsskiva
* Instruktioner för olika meditationsövningar
* Instruktioner för ett stort antal andningsövningar
* Utvecklingsdagbok som hjälper dig att följa din dagliga träning.


Utbildningskostnad
Privatpersoner 4.000 inkl moms.
Företag/organisationer 4.000:- inkl moms.
I priset ingår även kost och logi samt all kursmaterial.

Godkänd utbildning
För godkänd utbildning krävs att du genomgått obligatoriska moment.

Utbildningsstart
Den 16 november 2009
------------------------
Kursgårdar
Uppsala, Höör samt Kalmar
----------------------------------------------
Kursledare
Kjell Haglund som har arbetat med sin egen och andras personliga utveckling i 15 år. Han är utbildad Livs coach, Mental coach, Alternativterapeut, Stressterapeut samt, Avspänningspedagog, Andningspedagog, Qi-andningsinstruktör, Qi gonginstruktör, Meditationsinstruktör, Grounding instruktör, Afro power instruktör Frigörande dans instruktör, Författare, Föreläsare m.m
-----------------------------------------------------------
Anncharlott Magnusson Diplomerad Dansinsiratör, Diplomerad Klangmassör samt Diplomerad Loomi, Loomi massör, Diplomerad Rain drops massör, aktiv Yoga inspiratör
----------------------------------------
För mer information och anmälan
Kjell Haglund 0705-777567 0705-777567, Anncharlott Magnusson 070-27 11 109 070-27 11 109
----------------------------------------------
Mail: krigare.kjellhaglund@hotmail.com anncharlottemagnusson@hotmail.com
---------------------------------------------------
Mer information: www.livscoachakademin.se
www.klingaditthjarta.com www.kjellhaglund.seInformation

Datum & Tid
2009-11-19 (Hela dagen)
Kalender
HÄLSOKALENDERN

Åtgärder

Spara till kalender

Kortlänk (för sociala medier m.m)
kurl.se/e411884
QR-kod, för utskrift

Dela